Problém s plastami v Indii

Znečistenie plastami a svetová neschopnosť sa s tým vysporiadať sa stalo v súčasnosti jednou z najakútnejších environmentálnych otázok . Jednou krajinou, ktorá sa snaží to zvládnuť, je India.

Viaceré štáty v Indii dnes majú zákaz používania plastov, ako o tom informoval indický premiér Narendra Modi 2. októbra 2019. Jeho vládnym cieľom je do roku 2022 oslobodiť Indiu od plastov na jedno použitie.
Ale je to také jednoduché?

Pre žiadnu krajinu to nie je ľahká úloha. India ako druhá najľudnatejšia krajina na svete s 1,37 miliardami ľudí vyprodukuje denne takmer 26 000 ton plastového odpadu. A zlá správa pre životné prostredie je, že až 40% sa zatiaľ nezbiera. Čo v priebehu rokov spôsobilo veľa problémov. Rieky a voda sa stali nevhodné na pitie.

Plastové znečistenie spôsobuje zablokovanie odtokových kanálov, čo spôsobuje, že sa tvoria väčšie záplavy počas monzúnových období.

Pouličné zvieratá konzumujú plastový odpad z pouličného odpadu. To vedie k mnohým zdravotným problémom pre ne a samozrejme pre ľudí žijúcich v Indii.

Na druhej strane niektorí z najchudobnejších ľudí si zarábajú na živobytie zbieraním týchto plastov. Cieľ indickej vlády, ekológov a environmentálnych aktivistov je na dobrej ceste, ale výsledok v úspechu môže trvať dlho.

Jedno z najnovších riešení pre zredukovanie plastového odpadu sa už používa v meste Hyderabad. Na viacerých chodníkoch pre chodcov sa používajú dlaždice vytvorené z plastov. Každá dlaždica je vyrobená zo 600 plastových tašiek. V hlavnom meste Naí Dillí, množstvo obľúbených reštaurácií, ako sú KFC, Big Chill a iné začali používať papierové, oceľové a bambusové slamky. Indické školy prinášajú nové nápady a učia svojich študentov, aby prevzali zodpovednosť voči prírode. Deti navštevujú workshopy, aby sa naučili, ako pomáhať a šetriť životné prostredie.

India je krajina prírodných divov, rozmanitosti a neuveriteľných ľudí. Ako povedal Mahátma Gándhí: "Zem poskytuje dostatok na uspokojenie potrieb každého človeka, ale nie chamtivosti každého človeka."

India je krajina prírodných divov

 


Sme veľmi radi, že si si prečítal celý članok. Vyber ako sa ti páčil.
👎 👍
❤️ Ďakujeme za hodnotenie ❤️

Mohlo by ťa zaujímať


Povedz nám tvoj názor

Témy

Zdielaj článok, ak sa ti páči

Podpor nás sledovaním


❤️ Ďakujeme

Posledné články

Zisti ako recyklovať/separovať

Vedel si, že? 90% ľudí na celom svete dýcha znečistený vzduch