6 tipov ako sa lepšie zorientovať v sekáči

K sekáčom ma priviedla moja mamina. Popravde, najprv som to neznášala. Ten náš sa nachádzal v prízemí a zapáchalo tam (dnes som si už tú vôňu obľúbila). V tomto období sa však sekáče považovali medzi mojimi rovesníkmi za tabu a každý sa za to hanbil. A dnes? Veľa celebrít sa chváli tým, aké kúsky sa im podarilo uloviť za extrémne nízku cenu. Preto som sa rozhodla spísať pár tipov, ktoré som sa za pár rokov obľubovania second handov naučila.
  1. Alfou a omegou nakupovania v sekáči je vybrať si naozaj LEN TO čo budem nosiť. Cena 0,35 € náš môže niekedy strhnúť k tomu, aby sme nekupovali len veci ktoré potrebujeme. Sama som si kedysi hovorila: „Za takú cenu nech mi to aj doma zavadzia.“ Po tom ako mi reálne začala rásť kopa oblečenia ktoré som ešte nikdy na sebe nemala som svoj prístup zmenila. 

  2. Teraz budem úprimná – treba čakať do akcie :D. Na začiatku, pri vydaní novej kolekcie môžete za kúsok, ktorý bude o pár dní stáť pár centov, aj cez 10 eur. Preto som sa naučila že do sekáča chodím až keď ceny klesnú na 2 eurá a vždy si z toho stále viem dobre vybrať. Samozrejme, dni akcie znamenajú otvorenú vojnu, pretože kto skôr chytí ten berie. Niektoré dámy sú schopné čakať radu už pol hodinu pred otvorením, aby sa im ušlo to najlepšie.

  3. Táto rada je skôr pre sekáčových hunterov – začiatočníkov. Do sekáča sa nedá ísť s jasnou predstavou čo si chcem kúpiť a na to, aby ste našli perfektné kúsky budete musieť obetovať trochu času prehrabávania a hľadania. Ak nič nenájdete neklesajte na duchu, pri veľkých akciách sa niekedy stáva, že už doobeda sa sekáč vyrabuje. Aj pre toto odporúčam navštevovať sekáče do 10tej.

  4. Nenakupuj spodné prádlo prosím, rovnako by som odporúčala nekupovať ani ponožky alebo pyžamá. Je fajn byť šetrný ale mal by si rovnako myslieť aj na hygienu :)



  5. Vyber si správny sekáč – bývam v celkom malom meste ale myslím že máme najviac sekáčov na meter štvorcový. No samozrejme – nie je sekáč ako sekáč. Ja osobne preferujem väčšie sekáče s predajňami po celom Slovensku. Sú tam na výber novšie a značkové kúsky narozdiel od „súkromných“ sekáčoch, ktoré sú veľmi malé a nájdeš tam naozaj nezaujímavé a väčšinou aj obnosené kúsky.

  6. Mysli! Z na prvý pohľad nezaujímavého oblečenia sa vďaka páru šikovných rúk dokáže stať originálny kúsok. Neboj sa experimentovať, veľakrát stačí trochu zo sukne odstrihnúť, prípadne vybrať správny opasok a vyzerá to skvele. Jedna moja kamarátka sa dokonca vydávala v šatách zo sekáča. V second hande ich kúpila za 4 eurá a krajčírka z nich za 50 eur vytvorila nádherné rozprávkové šaty. 

A hlavný dôvod prečo chodiť do sekáča? Budeš EKO!

Minulý rok som si dala predsavzatie, že uprednostním sekáče pred fast fashion módou a viete čo? Mám lepší pocit keďže som ušetrila prírodu ale rovnako mám aj ťažšiu peňaženku :). Preto nakupovanie v sekáčoch vrelo odporúčam a dúfam, že aj ty si to zaľúbiš.


Sme veľmi radi, že si si prečítal celý članok. Vyber ako sa ti páčil.
👎 👍
❤️ Ďakujeme za hodnotenie ❤️

Mohlo by ťa zaujímať


Povedz nám tvoj názor

Témy

Zdielaj článok, ak sa ti páči

Podpor nás sledovaním


❤️ Ďakujeme

Posledné články

Zisti ako recyklovať/separovať

Vedel si, že? Spoločnosť Desserto vyrába "kožené" výrobky z kaktusov