ILOVEECO - Bambusová zubná kefka a medzizubné bambusové kefky

Máme tu pre teba ďaľší úprimný subjektívny test eko produktov. Jedná sa o bambusovú zubnú kefku a medzizubné bambusové kefky od spoločnosti ILOVEECO

Ako prvé by sme radi uviedli, že ide o úprimné hodnotenie, teda o náš subjektívny názor.

Zo začiatku si povedzme pár faktov a informácií, ktoré sa vieš dočítať aj na stránke výrobcu ILOVEECO.EU

Kde sú kefky vyrábané?

Tak ako väčšina bambusových výrobkov, aj tieto zubné kefky sú vyrábané v kolíske bambusu - v Číne. Moso bambus je najrýchlejšie sa obnovujúci prírodný materiál, za deň vyrastie aj o niekoľko desiatok cm, je teda na výrobky krátkodobej spotreby, ako napr. zubné kefky, ktoré po niekoľkých týždňoch vyhodíme, omnoho vhodnejší ako napr. plasty alebo naše pomaly rastúce drevo. Sú perfektnou alternatívou k bežným plastovým zubným kefkám, nakoľko sú z prírodného materiálu, ktorý je v prírode úplne rozložiteľný. Každoročne končí v moriach a na skládkach vyše 2 miliardy plastových kefiek, ktorých rozklad trvá až niekoľko storočí. Na výrobu kefiek používajú bambus pestovaný udržateľným spôsobom.

Z akých materiálov sú vyrabané medzizubné kefky?

Medzizubné kefky - štetinky a drôtik z nehrdzavejúcej ocele sú nemeckej výroby. Na štetinky sa použil najkvalitnejší DuPont so zníženou absorbciou vody, čo ich udržiava suché a na naozaj veľa použití. Telo je z Moso bambusu

Krabička je vyrobená aj navrhnutá na Slovensku - momentálne na Slovensku aj balia.

Z akého materiálu sú štetinky zubných kefiek?

Na výrobu štetiniek bambusových kefiek sa i z hygienických dôvodov používa Nylon 6. Bambusové štetinky nie je možné vyrobiť (nemali by potrebné vlastnosti - pružnosť, ohybnosť, trvácnosť, atď.), ktokoľvek Ti bude tvrdiť opak, Ťa iba zavádza - povie Ti to každý zodpovedný výrobca. Mnoho druhov zubných kefiek ILOVEECO je obohatených o aktívne uhlie, ktoré im dodáva extra jemnosť a veľmi prírodný pocit na dotyk, mierne antibakteriálne účinky a takto obohatené štetinky tiež podporujú prirodzené bielenie zubov.

Ako ich recyklovať?

Medzizubné kefky - keď doslúžia, drôtik je potrebné oddeliť - vytiahnuť z telíčka a telíčko - rukoväť môžeš hodiť do kompostárne alebo ho môžeš zahrabať do zeme. Telíčka kefiek sú plne kompostovateľné alebo inak použiteľné v záhrade. Drôtik sa zrecykluje - je vhodný do klasického kontajnera na kovy. Keď je kefôčka dopoužívaná, zostatok nylonových štetiniek je taký malý, že by mal jednoducho zhorieť pri recyklácií drôtika. Tieto informácie sú bežne prístupné na internete, dajú sa ľahko vyhľadať - "ako sa recykluje kov".

 

A teraz sa pozrime na to, na čo sme prišli našim osobným testovaním.

Čo sme testovali?

Testovali sme dva produkty z produkcie ILOVEECO, konkrétne sa jednalo o produkty:

  • Bambusová zubná kefka Expert (3,49€)
  • Medzizubné bambusové kefky - balíček 5ks s rôznymi veľkosťami (3,99€)

Kvalita a spracovanie

Zubná kefka

Musíme povedať, že sme boli veľmi príjemne prekvapení. Osobne sme fanúšikovia značky Curaprox keď ide hlavne o zubné kefky a doteraz sme nevedeli nájsť nič čo by sa ich spracovaniu a pocitu z umývania zubov aspoň priblížilo. Avšak zubná kefka od ILOVEECO to dokázala. Ide hlavne o štetinky. Obrovská spokojnosť. Sú veľmi príjemné na dotyk, čistia výborne, zatiaľ nebadáme žiadne opotrebenie po pár týždňovom používaní.

Medzizubné kefky

Pri tomto produkte sme mali menší problém s porovnaním, kedže medzizubné kefky bežne nepoužívame. Ale veľmi rýchlo sme si zvykli, veľmi dobre sú spracované, príjemné na používanie. Výsledky je značne vidno a určite Ti odporúčame zakúpiť si balenie s viacerými veľkosťami aby si si mohol vyskúšať, ktorá Ti najlepšie pasuje, kedže všetci máme rôzne medzery medzi zubami.

Cena

Spoločnosť ILOVEECO ponúka väčší sortiment eko produktov. Ceny sú veľmi priaznivé pre každého, väčšina produktov stojí iba pár eur. Taktiež v ponuke nájdeš aj Eko darčekové sety, ktoré sú ešte lacnejšie ako keby si si produkty, ktoré obsahujú kúpil osobitne.  

Zároveň takmer stále si môžeš uplatniť rôzne zľavové kupóny, ktoré môžeš uplatniť na celý nákup. 

Pre našich fanúšikov ponúkajú až 30% zľavu s použitím kódu ekolamy. Kód môžeš zadať v druhom kroku objednávkového formulára, kliknutím na "Mám zľavový kód" 

+ Plusy

  • Spracovanie
  • Eco-friendly
  • Kvalita
  • Recyklovateľné
  • Prírodné
  • Ergonomické
  • Výborná cena

- Mínusy

  • Bambus má jemnú chuť dreva, čo by mohlo niekomu prekázať

 

Zhrnutie

Osobne hodnotíme produkty, ktoré sme od ILOVEECO mali na testovanie pozitívne, jedná sa o ekologické, kvalitné, zaujímavé produkty, za výbornú cenu, ktoré potešia určite každého ekologicky zmýšlajúceho človeka. Rozhodne odporúčame.


Sme veľmi radi, že si si prečítal celý članok. Vyber ako sa ti páčil.
👎 👍
❤️ Ďakujeme za hodnotenie ❤️

Mohlo by ťa zaujímať


Povedz nám tvoj názor

Séria

Testovanie

Témy

Zdielaj článok, ak sa ti páči

Podpor nás sledovaním


❤️ Ďakujeme

Posledné články

Zisti ako recyklovať/separovať

Vedel si, že? Moderná sklenená fľaša by sa na skládke bez recyklácie rozložila až za 4000 rokov