Ťuli A Ťuli - kvalitná prírodná kozmetika

Máme tu pre teba pokračovanie úprimných subjektívnych testov eko produktov. Tento krát sme dostali na skúšku prírodný šampón a masť proti bolesti od Ťuli A Ťuli.

Ako prvé by sme radi uviedli, že ide o úprimné hodnotenie, teda o náš subjektívny názor.

Zo začiatku si povedzme pár faktov a informácií, ktoré sa vieš dočítať aj na stránke výrobcu tuliatuli.sk

Pôvod značky a kde sa produkty vyrábajú?

Prírodná kozmetika Ťuli A Ťuli sa vyrába v rodinnom kruhu na Slovensku od roku 2015 a za jej vznikom stojí dnes už päťročný Matej, ktorého zdravotné problémy priviedli jeho mamičku k myšlienke vyrábať prírodnú kozmetiku.

Keď mal iba tri mesiace, prejavil sa u neho silný atopický ekzém a všetky návštevy kožných lekárov sa končili predpisom kortikoidných liečiv. Z prirodzenej túžby mamy - Lenky Špaldovej vyliečiť syna prírodnou cestou sa vykľula vášeň pre prírodnú kozmetiku, ktorá okrem svojich čistiacich účinkov bude tiež hojiť, regenerovať a vyživovať pokožku.

Lenka zbierala a vyvíjala receptúry vychádzajúce z prírodných surovín a vyvinula ich do súčasnej podoby.

100% Prírodné esenciálne oleje

Ťuli A Ťuli objavili obrovskú silu rastlinných olejov, masiel, liečivých solí, včelích produktov, ktoré sú zdrojom nespočetného množstva vitamínov a minerálov potrebných pre výživu organizmu.

Sila prírody - Starostlivý výber ingrediencií

Ťuli A Ťuli nepotrebuje vo svojom zložení parabény, sulfáty, farbivá ani syntetické konzervanty. Starostlivý výber ingrediencií z prírodných zdrojov dokázal produktom zaistiť dvojročnú záruku.

Ekológia

Vratné sklenené obaly

"Naša Zem nie je na jedno použitie. A naše sklenené obaly tiež nie."

Filozofiou Ťuli A Ťuli je ekologická výroba, tak aby zbytočne nezaťažovali našu planétu plastom. Všetky ich sklenené obaly sú zálohové,  tak aby ich mohli opätovne použiť.

Musíme pochváliť aj balík, v ktorom nám produkty prišli. Všetky materiály, ktoré obsahoval, sú recyklovateľné a pravdepodobne aj recyklované.

A teraz sa pozrime na to, na čo sme prišli našim osobným testovaním.

Čo sme testovali?

Testovali sme dva produkty z produkcie Ťuli a Ťuli, konkrétne sa jednalo o produkty:

  • PRÍRODNÝ ŠAMPÓN 5 OLEJOV ROZMARÍN-CITRÓNOVÁ TRÁVA - 250ml (19,12 €)
  • PRÍRODNÁ MASŤ PROTI BOLESTI - 100ml (12,60 €)

Zloženie

Jedná sa o 100% prírodné produkty. 

Šampón

Obsahuje veľký podiel najkvalitnejších organických olejov, a to arganový, makadamový, mandľový, kokosový a jojobový olej. Navyše je obohatený o soľ z mŕtveho mora, organický glycerín, panthenol, cetyl alkohol, aloe vera a extrakt z grepových jadier. Bohatú a jemnú penu dodávajú tomuto šampónu prírodné povrchovo aktívne látky kokoglukozid a decylglukozid.

Masť

Obsahuje iba najkvalitnejšie rastlinné oleje a 100% esenciálne oleje, ktoré majú vynikajúce terapeutické účinky. Esenciálny olej Wintergreen má silné hrejivé účinky, naopak Mäta pieporná zároveň navodzuje pocit chladu.

Kvalita a spracovanie

Po viac ako týždni používania už vieme povedať, že sa jedná o jedny z najlepších kozmetických produktov takéhoto druhu, ktoré sme kedy vyskúšali.

Balenie

Oceňujeme veľmi, že sa jedna o 100% recyklovateľné nádoby, šampón v sklenenej nádobe sa len tak nevidí. Palec hore. Zároveň sa nám veľmi páči jednoduchý a pekný dizajn.

Vôňa

Toto pre nás bolo jedno z najväčších plus, užasná výrazná vôňa citrusov a byliniek, naozaj neskutočná aromaterapia. Vhodné aj pre mužov aj ženy.

Účinky

  • Šampón - výborne bojuje s mastnými vlasmi a zároveň zlepšuje suchú pokožku, vďaka kvalitným olejom. Vlasy zanechá svieže a žiarivé.
  • Masť- skúšali sme ju napríklad pri bolestiach zápästia či kolien a svalov a zatiaľ vidíme výborné výsledky, bolesť je v podstate preč.

Cena

Ako pri všetkých testovaniach sa pozrieme aj na cenu produktov. 

Produkty, ktoré Ťuli a Ťuli ponúkajú majú trocha väčšie cenovky ako sme zvyknutí z bežných drogerií, avšak treba pochopiť, že sa jedná o kvalitné produkty, bez použitia zbytočnej chémie, vďaka ktorej dokáže byť bežná kozmetika lacnejšia. Podľa toho čo sme vyskúšali musíme povedať, že sú hodné každého eura, ktoré za ne zaplatíte.

 

+ Plusy

  • Prírodné zloženie
  • Spracovanie
  • Vôňa
  • Eco-friendly
  • Kvalita
  • Bez zbytočnej chémie
  • Recyklovateľné
  • Vrátne

- Mínusy

  • Šampón trocha menej pení ako sme zvyknutí

 

Zhrnutie

Osobne hodnotíme produkty, ktoré sme od Ťuli a Ťuli mali na testovanie pozitívne, jedná sa o ekologické, kvalitné, prírodné produkty, za adekvátnu cenu, ktoré potešia určite každého ekologicky zmýšľajúceho človeka. Rozhodne odporúčame.


Sme veľmi radi, že si si prečítal celý članok. Vyber ako sa ti páčil.
👎 👍
❤️ Ďakujeme za hodnotenie ❤️

Mohlo by ťa zaujímať


Povedz nám tvoj názor

Séria

Testovanie

Témy

Zdielaj článok, ak sa ti páči

Podpor nás sledovaním


❤️ Ďakujeme

Posledné články

Zisti ako recyklovať/separovať

Vedel si, že? Čistením životného prostredia by sa dalo zabrániť viac ako 1 zo 4 úmrtí detí